HOE SPREEK JE CURRICULUM VITAE UIT

Ik zou weleens iemand willen horen die Spokaans spreekt zonder mijn zware Nederlandse accent. Hoewel de aandacht van de Nederlandse radio en televisie voor dit unieke eenmansproject sindsdien nooit helemaal verdwenen is, heeft Tweehuysen zelf sinds die tijd niet meer in het Nederlands over land en taal gepubliceerd. Hij heeft er werk van gemaakt. Er zijn wel meer mensen die een land bedenken, en dan soms ook een rudimentair taaltje scheppen voor dat land. Spocanair mag van en naar Schiphol vliegen en een keer per jaar mag een delegatie van de Spokaanse overheid het Nederlandse vliegveld controleren op veiligheid en bestendigheid tegen terroristische aanslagen.

Ik vertelde onder andere dat de luchtvaartmaatschappij Spocanair enkele malen per week op Schiphol vliegt. Tweehuysen is altijd trouw gebleven aan de eerste opzet. De taal had allerlei bizarre kenmerken. Hij had het opgezet als een leerboek, met lesjes, vertaaloefeningen en opdrachten over de grammatica. Ik heb hem sinds die tijd alleen steeds uitgebreider en beter beschreven en gedocumenteerd.

Toch zijn Tweehuysens problemen ook wel te begrijpen. Ze wilden dat het zou gaan over een bizarre fantasietaal, en dat is het Spokaans natuurlijk niet. Het is de bedoeling dat er daarnaast een populair-wetenschappelijk boek komt over de taal.

hoe spreek je curriculum vitae uit

Tweehuysen is altijd trouw gebleven aan de eerste opzet. Sekseneutrale persoonsaanduidingen zijn daarom in het Spokaans vaak leenwoorden uit Europese talen. Hij had het opgezet als een leerboek, met lesjes, vertaaloefeningen en opdrachten over de grammatica.

  TRISTAN ET ISEUT DISSERTATION

ukt Het Spokaans kent niet alleen veel regels, maar ook veel uitzonderingen op regels. Het oude Spokaans had geen sekseneutrale woorden voor personen. Dat niemand anders de taal in de tussenliggende periode geleerd heeft, belet hem niet nog steeds dagelijks met grote precisie en ijzeren consequentie te werken aan zijn jeugddroom.

En wie weet verschijnt er ook nog een keer een boek over het Spokaans in het Engels.

Die man bleek een topambtenaar te zijn bij de Rijksluchtvaartdienst. Als hij in zijn woordenboek een roman citeert om het gebruik van een woord te illustreren, beschrijft curriclum in zijn overzicht van de literatuur wie de auteur was van de roman en op welke pagina het desbetreffende citaat voorkomt.

In de tegenwoordige tijd staat het werkwoord onmiddellijk voor het lijdend voorwerp:. Die problemen zijn opmerkelijk: De regering van de eilandengroep in de Atlantische Oceaan voert bovendien sinds jaar en dag een isolationistische politiek en ook de economie van het land is zo onafhankelijk mogelijk van het buitenland. Het is een echt land, met zijn eigen problemen en nadelen. Spocanair mag van en naar Schiphol vliegen en een keer per jaar mag een delegatie van de Spokaanse overheid het Nederlandse vliegveld controleren op veiligheid en bestendigheid tegen terroristische aanslagen.

Wat en hoe in het Spokaans

Trempe Petriy ef mimpit? Als dat niet zo was, waren al die vluchten illegaal. Petriy leest het boek In de verleden tijd staat het werkwoord trempe helemaal achterin de zin: Dat kunnen we afleiden uit de volgende voorbeelden:.

  ESSAY ON OUR NATIONAL HERO ABDUL SATTAR EDHI

Spreeek het ding huilt. Zij ondertekenden tijdens een plechtig ceremonieel het verdrag in drie talen Nederlands, Spokaans en Engels. De woorden die hij in het schriftje noteerde, maken nog steeds deel uit van de taal.

Ik zou weleens iemand willen horen die Spokaans spreekt zonder mijn zware Nederlandse accent.

Wat en hoe in het Spokaans

Ik gebruik die taal, ik denk erin, ik droom erin. De taal had allerlei bizarre kenmerken. Ik heb hem sinds die tijd alleen steeds uitgebreider en beter beschreven en gedocumenteerd. Dat is nog een hele puzzel: Hij gaat daarbij heel nauwkeurig te werk en probeert inconsequenties te vermijden.

hoe spreek je curriculum vitae uit

Een paar maanden later had hij de zaak rond, en kon het contract door de betrokken ministers ondertekend worden. Dat geldt ook voor Tweehuysens elektronische Spokaans-Nederlandse en Nederlands-Spokaanse vertaalwoordenboek: Begin jaren tachtig was er een kleine golf van belangstelling.

Account Suspended

Te flauw voor woorden, vond ik dat. Petriy ef mimpit trempe?

Zijn er ooit mensen zo ver gegaan met het maken van een fantasietaal?